Tyngdedyner til gravide

En naturlig løsning under graviditeten

Mange kvinder kan opleve øget træthed under graviditeten, som konsekvens af en forstyrret søvn. Kombineret med de udfordringer ved at finde en sovestilling, livlige drømme eller stoppet næse, kan det påvirke søvnen i høj grad. Dette kan du heldigvis mindske ved brug af en tyngdedyne, som er en naturlig løsninger under graviditeten. Den giver dig en dybere søvn og bedre afslapning.

Graviditet og træthed

Følelsen af træthed opstår ofte i forbindelse med en graviditet; typisk i de tidlige eller sene stadier hvor kroppen bruger meget energi på at gennemgå store forandringer. Ifølge Sundhed.dk er det også en helt normal årsag. Derfor er det endnu vigtigere, at sørge for, at opnå en tilstrækkelig søvn og restitution når du endelig sover. Dette kan en tyngdedyne fra ScandinavianRest hjælpe med.

Tyngdedynen og graviditet

Når du bruger en tyngdedyne i forbindelse med din graviditet, vil du opleve at den smyger sig til din krop, uanset hvor meget du vender og drejer dig i løbet af natten. Dynen virker ved at stimulere sanserne, på en sådan måde, at du oplever en øget tryghed. Denne følelse af tryghed er altafgørende for at falde til ro - uanset hvor gamle vi er. Dynen hjælper til at hjernen naturligt frigiver kroppens eget glædeshormon, melatonin, som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og niveauet af kortisol. Alt dette bidrager til en bedre afslapning, så du kan opleve en forbedret søvnkvalitet under graviditeten.

Problemer med at finde sovestillingen?

Ved en graviditet får du pludselig en voksende mave, hvilket kan gøre det svært at finde en sovestilling, som er behagelig i længere perioder. Måske oplever du problemer med at sove på maven, når babyen bliver større, da trykket bliver for hårdt? Eller måske føles sovestillingen på ryggen heller ikke god, da livmoderen kan presse på et stort blodkar ved rygsøjlen. En tyngdedyne kan fungere som et naturligt og effektivt hjælpemiddel, når du skal tilpasse dig nye sovestillinger, da den får kroppen til at slappe af (selv i de nye positioner). Desuden kan vægten mindske uroen, som du oplever når du ruller rundt i sengen og søger en ny stilling.

Dine drømme

Når du er gravid mener mange at drømmene bliver mere intense og levende. Dette skyldes at kroppens søvncyklus og mængden af drømmesøvn (REM-søvn) påvirkes, når man vågner oftere, som under en graviditet, hvor du har flere toiletbesøg eller krampe. For at få en mere balanceret søvn kan du med fordel benytte dig af den stimulering som tyngdedyner giver.

Valg af vægt

Ved valg af tyngdedynens vægt anbefaler vi altid at vælge en dyne som vejer 8-12% af din kropsvægt. Da vægten fordeles ligeligt over hele din krop, kan som gravid godt benytte dig af dynen. Hvis du er i tvivl om en tyngdedyne er det rette for dig under din graviditet, anbefaler vi altid, at du konsulterer din jordemoder.