Tyngdedyner til børn

De stressede tider og mange indtryk vi konstant påvirkes af, kan have stor indflydelse på vores børn. Mange børn har svært ved at finde ro, føle sig usikre og døjer med mareridt og søvnbesvær. En tyngdedyne kan hjælpe dem med at få en bedre afslapning, med mere ro og en forbedret søvnkvalitet.

Hvad gør en tyngdedyne?

Tyngdedynens unikke design smyger sig om barnets krop - uanset hvor meget man vender og drejer sig. Dette tryk udnytter teknikken "Deep Pressure Stimulation", som virker ved at stimulere sanserne, på en sådan måde, at barnet oplever en øget tryghed. Denne følelse af tryghed, er altafgørende når man skal falde til ro. Ved afslapning, frigiver hjernen naturligt kroppens eget anti-stress hormon, "oxytocin", som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og niveauet af kortisol. Alt dette bidrager til en bedre afslapning, så man kan opleve en forbedret søvnkvalitet.

En løsning brugt af mange

Teknikken bag tyngdedyner er længe blevet brugt, med succes, til at hjælpe mennesker der for eksempel har angst, ADHD, depression, stress eller lignende mentale udfordringer. Dynen hjælper dem med at falde til ro, når det er sovetid. Disse mennesker har ofte problemer med, at få styr på hjernens mange tanker når de skal slappe af, hvorfor dynen har vist sig nyttig. Søvnproblemer, begrænser sig dog ikke kun til personer med mentale udfordringer - faktisk døjer cirka 50% af befolkningen med søvnløshed og tallene er fortsat stigende. Dermed er søvnløshed den næst hyppigste årsag, til at folk går til læge - næst efter smerte.

Heldigvis bliver den almene befolkning også mere og mere bevidst om dette, da studier gentagne gange påpeger, hvor kritisk en god søvn er for det generelle helbred. Vi er stolte over at Tyngdedynen fra ScandinavianRest allerede har hjulpet tusindvis af mennesker, der døjer med dårlig søvn. Din søvn er altafgørende for din generelle trivsel og effektivitet i hverdagen - uden en tilstrækkelig søvnkvalitet bliver både dit fysiske og mentale helbred nemlig sat på spil. Det er bevist, at læringsevnen og de generelle kognitive processer sænkes, når mennesket lider af dårlig søvn - ligesom at det påvirker immunforsvaret og blodtrykket negativt. 

Forskning af tyngdedyners effekt på børn

Der findes et hav af forskning indenfor både tyngdedyner, men også teknikken bag "Deep Pressure Touch Stimulation" (DPTS), der på dansk er kendt som "dyb berøringstrykstimulering". Her har vi fremhævet nogle af de studier, der konkluderer tyngdedyners positive effekt på både voksne og børn.

  • Den svenske søvnforsker Gaby Badre, forskede i brugen af tyngdedyner, med formålet om at mindske søvnløshed. I dette studie blev det overordnet set konkluderet at tyngdedyner havde en positiv virkning på deltagernes søvn. De deltagende oplevede især, at de fandt det nemmere at falde til ro, og studiet peger på, at alle havde en søvn med mindre bevægelse og mere afslapning. (Kilde
  • En masterafhandling fra Danmark konkluderede en evidens for kugledyners virkning hos børn med sanseintegrationsproblemer. Her konkluderer undersøgelsen, at en kugledyne kan bidrage til en bedre nattesøvn, humør og koncentration. (Kilde)
  • I 2010 blev et studie udgivet omkring brugen af kugledyner til at behandle søvnproblemer. Studiet konkluderer at brugen af kugledyner er særdeles relevant og effektiv, når det kommer til at falde hurtigere i søvn. Hos børn med ADHD konkluderer studiet, at de 20% af de deltagende som før skulle bruge over 30 minutter på at falde i søvn, blev reduceret til 0%. Altså faldt alle børn med ADHD i søvn på under 30 minutter, ved brug af en kugledyne. (Kilde)
  • Et studie fra 2008, undersøgte den terapeutiske effekt ved dyb berøringstrykstimulering, ved brugen af en tyngdedyne. Her fandt studiet, at hos de 32 deltagende voksne havde 33% mindre EDA ved brug, 63% oplevede mindre angst ved brug og 78% foretrak tyngdedynen som et middel til at falde til ro. (Kilde

Vælg den rigtige vægt til dit barn

Når du køber en tyngdedyne til dit barn er det vigtigt, at de selv kan fjerne dynen ved egen kraft (især hvis de er under 3 år). Dette anbefaler vi altid at tjekke inden barnet bruger tyngdedynen på egen hånd.

For børn anbefaler vi at bruge dette vægtskema:

0-20 kg: 3 kg børnedyne

20-55 kg: 5 kg dyne

55-80 kg: 7 kg dyne

Vask i vaskemaskinen

Alle vores dyner kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader, så du kan opnå den optimale hygiejne ved brug.

Tyngdedyner og graviditet

Når man er gravid oplever mange kvinder øgede søvnproblemer. Nogle har udfordringer med at falde til ro tidligt i graviditeten, og andre oplever en ringe søvn mod slutningen. I disse tilfælde kan du med fordel benytte dig af en Scandinavian tyngdedyne, da den kan give dig en forbedret afslapning og søvn.

Der er ingen kendte risici ved at bruge tyngdedyner under graviditeten.