ScandinavianRest Tyngdedyne Anmeldelse

Af: Katrine - 2. februar 2022 - Morklubben


Efter en hektisk dag, er der ikke noget jeg elsker mere, end at kravle ind i min seng med en varm kop kaffe og en god bog. Som en der døjer med angst, har jeg i flere år arbejdet på at falde bedre i søvn, og sove uden mange opvågninger. Tidligere sov jeg forfærdeligt. Jeg vendte og drejede mig hele tiden - imens min mand lå og snorkede i timevis, og jeg bare lå og tænkte over hvor mange timers søvn jeg potentielt kunne få, hvis jeg bare kunne falde i søvn lige nu... Og når jeg først prøvede at presse mig til at sove, blev det kun mere udfordrende!

Som jeg tidligere har delt, er jeg på det sidste, begyndt på en ny aften-rutine, som hjælper mig med at falde til ro inden jeg skal sove. Om morgenen føler jeg mig faktisk frisk nu, og jeg træner endda også der. De suverænt fleste nætter, sover jeg godt, men jeg er altid på jagt efter nye naturlige måder jeg kan forbedre søvnen på. Så da jeg fik muligheden for at prøve en af Tyngdedynerne fra ScandinavianRest, for at give en anmeldelse, tøvede jeg ikke.

Fordelene ved en tyngdedyne

Der er faktisk en del videnskabelige studier som har undersøgt effekten af tyngdedyner, og de peger på at det kan lindre symptomer for søvnløshed, stress, angst, ligesom de kan lindre sensoriske lidelser og andre ubehagelige diagnoser som Urolige ben, Fibromyalgi osv. Internettet er fyldt med anmeldelser fra folk som er helt fanatiske omkring tyngdedyner, og hævder at det har ændret deres liv. Så, hvordan virker det?

"Det har at gøre med den proprioceptive sans, som er en sans tyngdedyner påvirker," forklarer ScandinavianRest på deres hjemmeside. "Faktisk er proprioception en af de sanser vi sjældent har fokus på, til trods for at den har en helt afgørende og betydningsfuld rolle i vores liv. Den informerer nemlig hjernen om din position i forhold til omgivelserne, hvilket tillader hjernen at slappe af og lade op."

ScandinavianRest har også tyngdedyner til børn og teenagere

 

Den ekstra vægt fra tyngdedynen sætter dit nervesystem i en "afslapnings-mode", hvilket reducerer nogle af symptomerne på angst, som en høj puls eller vejrtrækningsproblemer. Det kan hjælpe med at give en overordnet følelse af ro. Dynens øgede vægt benytter sig også af "Deep Pressure Touch Stimulation", hvilket får din krop til at slappe af og man mener det øger mængden af glædeshormoner, som dopamin og serotonin. De hormoner bekæmper nemlig stress, angst og depression.

Faktisk blev tyngdedynen originalt brugt som et redskab af læger i 1990'erne, for at få overstimulerede børn til at slappe af. I de sidste år er dynen dog blevet langt mere mainstream, og mennesker som "bare" er ude efter en øget ro benytter sig af dem, med stor glæde.

Det håndflettede tyngdetæppe fra ScandinavianRest er totalt smukt, og har mange af de samme effekter som dynen.

Tyngdedynen i bambus fra ScandinavianRest

Hvis du sveder meget når du sover (som jeg desværre altid gør), eller bor i et varmt klima, kan tanken om at have en stor, tung dyne over sig lyde særdeles ubehagelig. Derfor må jeg sige, at jeg var utroligt lettet da ScandinavianRest fortalte mig at deres dyner er lavet i bambus. Tyngdedynen giver dig stadig de samme effekter, men bare uden at du får det for varmt. De unikke bambus fibre i ultra-høj kvalitet har nemlig temperaturregulerende egenskaber - hvilket betyder, at de hjælper dig med, at få den perfekte kropstemperatur når du sover. Glaskuglerne som giver den behageligt vægt hjælper også med at fordele varmen.

Lyocell bambus stof er også svedabsorberende, da det fjerner fugt, og så er det utroligt godt til at aktivt bekæmpe lugte fra for eksempel sved, da det naturligt har antibakterielle egenskaber.

Min personlige oplevelse og tanker om tyngdedynen fra ScandinavianRest

Da jeg modtog pakken fra ScandinavianRest, kom den først og fremmest i en utrolig fin hvid papkasse med deres logo på. Jeg åbnede den og fandt ud af at tyngdedynen kommer i en sød, genanvendelig bærepose - super smart til opbevaring af den! Det første jeg bemærkede da jeg tog dynen ud var (udover dens utroligt smukke farve), at den var utroligt tung. Jeg vidste jo godt at jeg havde købt en tung dyne, men den var klart tungere end hvad jeg troede!

Valg af dynens vægt: ScandinavianRest Tyngdedynen kommer i forskellige størrelser og vægt. Hjemmesiden har en guide som hjælper dig med at vælge den korrekte vægt, baseret på din egen kropsvægt. I et studie omkring tyngdedyner fandt de ud af, at en dyne som vejer cirka 10% af kropsvægten på en voksen, var den mest effektive. Så du skal ikke tro at jo tungere dynen er, jo flere fordele får du. Til børn har ScandinavianRest også en guide omkring valg af vægt.

Den første gang jeg tog scandinavian tyngdedynen over mig, vil jeg gerne indrømme, at jeg ikke var en stor fan. Min umiddelbare følelse var at jeg følte mig fastklemt. Jeg følte ikke at den overhovedet lindrede min angst - faktisk gav den mig nok mere. Men da jeg havde lavet min research inden, læste jeg om mange som var glade for deres dyne, at man bør give sig selv en tilvænningsperiode. Så jeg prøvede igen dagen efter, og blev overrasket over, at det føltes langt mere behageligt end før. Den 3. dag kunne jeg ikke engang vente til sengetid med at kravle under dynen, så jeg brugte det også i løbet af dagen på sofaen. Jeg var så glad for det!

Ikke nok med at jeg har faldet hurtigere i søvn om natten, så har jeg også vågnet langt færre gange om natten. Jeg føler mig bedre udhvilet og får mere ud af dagen. Det føles faktisk som at få et kram, og giver dig en stor følelse af sikkerhed og tryghed, som jeg elsker. Men hvis min familie er retvisende, så er det meget subjektivt om man nyder følelsen fra dynen. Min mand kan ikke holde ud at være under den i mere end 5 minutter - hvorimod min 15 årige søn (med ADHD), som normalt har svært ved at falde til ro, bliver til et totalt dovendyr, når han ligger under den, og han elsker hvordan den beroliger hans krop. Så selvom jeg kan sige, at jeg personligt elsker den, og helt klart vil anbefale den, så synes jeg det er værd at nævne, at det ikke er for alle.

Hvis du er interesseret i at prøve en, men er i tvivl om det er det rette for dig, så har ScandinavianRest en 30 dages tilfredshedsgaranti. Hvis du ikke er vild med den, kan du sende den retur og få pengene igen. Det synes jeg er en utrolig fair deal.

Tjek ScandinavianRest ud her...

 

Bemærk: Tyngdedynen var en gave til mig, for at jeg til gengæld ville give en ærlig anmeldelse. Alle tanker og meninger her er mine egne. Den her anmeldelse indeholder affiliate links. Hvis du synes min anmeldelse har hjulpet dig med, at beslutte om en tyngdedyne er det rette for dig, og du ender med at købe, så får Morklubben en lille kommission, uden ekstra omkostninger for dig.